• Honnan tudom, hogy melyik lépcsőlift való nekem?

 

Számunkra az Ön szükségletei a legfontosabbak . Ha nem biztos benne, hogy melyik verzió a megfelelő választás, segítünk meghatározni, melyik modell illik leginkább az Ön otthonába. Személyre szabott tanácsadásunk segít megtalálni a legmegfelelőbb megoldást. 

 

Küldjön nekünk képet e-mailben a telepítés helyéről, a lépcső méreteiről, és ennek alapján máris tudunk típust ajánlani, árat kalkulálni! 

 

 • Minden típusú lépcsőre fel lehet szerelni a lépcsőliftet?

 

Igen. Akár keskeny, akár íves vagy meredek íves a lépcsője, van rá megoldásunk. A lényeg, hogy Ön könnyedén és biztonságosan közlekedhessen saját otthonában.

 

 • Terhelhetőség

 

Hogyan válasszunk megfelelő lépcsőliftet?

 

Olyan modell mellett döntsünk, amely szükségleteinknek maradéktalanul megfelel és elbírja az adott terhelést. Az egyes széktípusok különböző terhelhetőséggel rendelkeznek, így mindenki számára létezik megfelelő opció:

 

Standard lépcsőliftek – tökéletes választás a legtöbb otthonba.

 

Erősített lépcsőliftek – ideálisak nagyobb teherbírás igénye esetén.

 

Speciális lépcsőliftek – egyedi igények  kielégítésére különleges tervezésű modellek is rendelkezésre állnak, melyek még nagyobb súly mozgatására is alkalmasak.

 

 • Hova szerelhetőek fel székliftek?

 

Székliftek telepítése – Rugalmasság minden helyzetre! 

 

A székliftek kialakítása szinte minden otthoni környezetben megvalósítható. Legyen szó kültéri vagy beltéri lépcsőkről, a székliftek biztonságos és kényelmes megoldást nyújtanak a mozgásban korlátozott személyek számára.

 

Beltér: A lakás belső lépcsőin való közlekedés okozhatja a legnagyobb kihívást. A székliftek diszkréten illeszkednek az otthoni környezetbe, így használója könnyen elérheti otthona minden szintjét.

 

Kültér: Külső lépcsők, verandák vagy akár kerti lépcsőzetek esetén is van megoldás. A székliftek időjárásálló változatai ellenállnak az elemeknek, így az év minden napján biztosítják a szabad mozgást.

 

Egyenes és Kanyarodó Lépcsők: Nem számít, hogy a lépcső egyenes vagy kanyarodó, esetleg több szinten átívelő – a székliftek személyre szabottan alakíthatók, a lépcső pontos geometriájához illeszkedve.

 

 •  Technikai paraméterek

 

Lépcsőlift  beszerelésén gondolkodik? Ajánlatkészítéshez első lépésként lépcsője pontos méreteire van szükségünk, ezek a további információk pedig segítenek a pontosításban és a későbbi, zökkenőmentes telepítésben: 

 

Lépcső Teljes Hossza: A felső szintről, a lépcső élétől a talajszintig.

Felső Szint: A lépcső élétől az első akadályig.

Alsó Szint: A lépcső előtti térnek legalább 61 cm-nek kell lennie.

Lépcső Szélessége: A lépcsőnek minimum 73 cm szélesnek kell lennie.

 

Ha biztos akar lenni benne, hogy a lépcsőlift  illeszkedik-e az otthonába, vegye fel velünk a kapcsolatot a pontos méretek és egyedi igények felméréséhez!

 

Szakértő csapatunk  készséggel várja, hogy személyre szabott megoldást találjon Önnek. 

 

 • Új vagy használt székliftet válasszak?

 

Új vagy használt lépcsőlift? 

 

Amikor az önálló élet és a költséghatékonyság egyensúlyát keresi idős szerettei számára, fontos döntés előtt áll: használt vagy új lépcsőlift a jobb választás?

 

Használt Lift – Ideális rövid távú megoldásnak, ha a költségeket szeretné minimalizálni. Egy év garanciát vállalunk, de számítson rá, hogy 10-15 éven belül szervizre vagy cserére szorulhat.

 

Új Lift – Bár az ára csak kicsit magasabb a használthoz képest, hosszabb, 3 éves garanciát és 15+ évnyi megbízható működést garantálunk, így mindenképp hosszú távú befektetés.

 

Gondolja végig, milyen távon szeretné használni a liftet, és válasszon okosan! Az új lift hosszabb idő alatt kisebb karbantartási költségeket jelenthet, és tovább biztosíthatja szerettei önállóságát.

 

 • Hogyan vegyünk lépcsőliftet?

 

Útmutató lépcsőlift vásárlásához – Egyszerűen és gyorsan! 

 

Szeretne lépcsőliftet vásárolni, de nem tudja, hogyan kezdjen hozzá? Kövesse ezt a három lépéses útmutatót, hogy könnyedén visszanyerje otthona minden szintjének elérhetőségét!

 

Felmérés/ Személyre Szabott Árajánlat: Küldjön nekünk képet emailben a telepítés helyéről, a lépcső méreteiről, és ennek alapján máris tudunk típust ajánlani, árat kalkulálni! 

 

Gyors Beépítés: A részletek tisztázása után szerelőink diszkréten és rövid határidőn belül beszerelik a liftet, hogy Ön azonnal élvezhesse annak kényelmét. 

 

 

 • Mitől különleges a lépcsőlift?

Lehetővé teszi, hogy a csökkent mozgásképességű személyek is biztonságosan és önállóan használhassák a lépcsőket. Egy egyszerű és kényelmes ülőfelülettel felszerelt eszköz, ami az akkumulátoros meghajtásnak köszönhetően még áramszünet esetén is működik.

 

 • Hogyan működik a lépcsőlift, és van-e súlyhatár?

 

Lépcsőliftjeink akkumulátorral működnek, biztosítva, hogy mindig eljusson a célállomásra. Egy töltéssel akár húsz oda-vissza utat is képesek megtenni. A súlyhatár pedig típustól függően változik (130kg-tól akár 160/165 kg-ig).

 

 •  Használható-e a lépcső mások számára is, miután a lépcsőlift beszerelésre került?

 

Igen, a liftünk tervezésekor különös figyelmet fordítunk arra, hogy mások is kényelmesen használhassák a lépcsőt. A lift és a sín úgy van kialakítva, hogy összecsukva minimális helyet foglaljon el.

 

 • Kültéri szerelések

 

Téli kihívások? Kültéri lépcsőliftekkel áthidalhatóak! 

 

A téli időjárás  nehézségei nem jelentenek akadályt, ha kültéri lépcsőliftjeinket választja. Ezek a megbízható, vízálló és csúszásmentes felületű liftek tökéletes megoldást kínálnak idős szerettei számára,  biztonságos közlekedést még a mostoha időjárási körülmények között is.

 

Erős & Vízálló – ellenáll a szélsőséges időjárási viszonyoknak.

Biztonságos & Kényelmes – csúszásmentes felületekkel a maximális biztonságért!

Ideális Otthoni Megoldás – tökéletes illeszkedés az otthoni környezethez.

 

 •  Hideg időjárás – sérülések

 

A hideg hónapokban különösen fontos az idősebb családtagok védelme ❄️

Ilyenkor jobban ki vannak téve a sérülés veszélyének, különösen a csúszós lépcsőkön. Egy elesés súlyos következményekkel járhat, beleértve a töréseket és a hosszadalmas felépülést. A lépcsőlift biztosítja a biztonságos közlekedést otthonában, megelőzve a bajt.

 

 • Handicare székliftek minősége

 

Amikor a lépcsőzés biztonságáról és kényelméről van szó, a Handicare széklift ideális választás lehet. A márka nemcsak a piac egyik legnagyobb választékát kínálja, de kivitelezésükkel és a megbízhatóságukkal is kiemelkednek.

 

Miért válassza a Handicare széklifteket?

 

Kiváló Minőségű Anyagok: A Handicare székliftek prémium anyagokból készülnek, biztosítva a hosszú élettartamot és az egyszerű használatot.

 

Biztonsági Funkciók:  Az akadályérzékelők, biztonsági övek és folyamatos akkumulátortöltés gondoskodik a felhasználók biztonságáról, még áramszünet esetén is.

 

Testreszabhatóság: a különböző igényekre szabható modellek nyújtotta lehetőségek révén minden otthonhoz és személyes elképzeléshez megtalálható a tökéletes megoldás.

 

A Handicare székliftek nemcsak a mozgás megkönnyítését szolgálják, hanem egy biztonságosabb és önállóbb életvitelt is.

 

 •  Hogyan kell tisztítani a széklifteket

 

Egyszerű tippek a tökéletes állapot megőrzéséhez 

 

A székliftek kiváló segítséget nyújtanak a lépcsőzés biztonságában, de ne feledjük, hogy mint minden mechanikus berendezés, a székliftek is rendszeres karbantartást és tisztítást igényelnek. Íme néhány egyszerű tipp, hogy székliftje hosszú ideig megbízhatóan működjön!

 

Tisztítás gyakorisága:

A székliftet (a pályát és az ülést) rendszeresen tisztítani kell, hogy elkerüljük a por felhalmozódását. Legyen heti vagy kétheti takarítási rutinunk része!

 

Hogyan tisztítsuk:

Kerüljük a tisztítószerek használatát, mivel ezek túl erősek lehetnek a széklifthez. Egy enyhén nedvesített ruhával töröljük át a széklift pályáját és ülését. Nem túl erős szappant  is használhatunk, de kerüljük a túl  sok vizet. A víz és az elektronika nem valami jó barátok  

 

A tisztítás mellett időszakos megelőző karbantartás is ajánlott. Éppúgy, ahogy az autónkat sem hanyagoljuk el egy évnél tovább, ügyeljünk székliftünk éves „ellenőrzéseire” helyi szakemberrel.

A rendszeres tisztítás és karbantartás hozzájárul a széklift hosszú élettartamához és megbízható működéséhez. 

 

Gondoskodjon székliftjéről, hogy az mindig a legjobb állapotban legyen!

 

 • Mennyi áramot fogyaszt?

 

Tudta, hogy a lépcsőliftek áramfogyasztása rendkívül alacsony? 

 

Amikor lépcsőliftet szereltet otthonába, nem kell aggódnia a magas áramfogyasztás miatt. 

 

Ezek a modern eszközök rendkívül energiatakarékosak. A lépcsőliftek akkumulátorral működnek, így áramszünet esetén is használhatóak, és kézi vezérléssel vagy távirányítóval egyaránt kezelhetőek. 

 

Érdekesség, hogy a töltőjük áramfogyasztása nagyjából megegyezik egy átlagos telefontöltőével, tehát nem fogja számottevően megnövelni az áramszámláját.

 

Ez azt jelenti, hogy a lépcsőlift nemcsak a mozgás megkönnyítésére szolgál, hanem az energiaköltségeket is alacsonyan tartja, miközben biztosítja az önálló és kényelmes életvitelt otthonában.

 

 • Hogyan kérjek ajánlatot?

 

Hogyan kérjen ajánlatot lépcsőliftre? 

 

Gondolkodik egy lépcsőlift beszereltetésén? A folyamat egyszerű és gyors! Az ajánlat elkészítéséhez csak néhány lényeges információ szükséges:

 

Pontos méretek: Küldje el nekünk a lépcső teljes hosszát és szélességét. Ezen adatok segítenek meghatározni a szükséges lift hosszát és típusát.

 

Kép a beszerelés helyéről: Egy fotó a lépcsőről segít nekünk abban, hogy jobban megértsük az Ön egyedi helyzetét és igényeit.

 

 

 • Beszerelhetem-e otthon magamnak a székliftet?

 

Gondolkodik azon, hogy saját maga szerelje be otthonában a székliftet? 

 

A lépcsőlift beszerelése nelegyen „Csináld magad” projekt! Biztonsági okokból különösen fontos, hogy ezt a feladatot hozzáértő szakemberek végezzék. 

 

A lépcsőliftek telepítése összetett feladat és speciális szakértelmet igényel, valamint fontos betartani a biztonsági előírásokat a megbízható és biztonságos működés érdekében. 

 

A szakember általi beszerelés garantálja, hogy a lift megfelelően működjön és minimalizálja a későbbi problémák kockázatát. 

 

A biztonság és a megbízhatóság érdekében mindig bízza a széklift telepítését szakértőkre!

 

 • Igényelhető valamilyen támogatás?

 

Fontolgatja a lépcsőlift beszerelését, de nem biztos a finanszírozásban? Jó hírünk van!  Bár a lépcsőliftek nem szerepelnek a TB listáján, van lehetőség Lakás Átalakítási támogatás igénylésére, amennyiben orvosi indoklás áll rendelkezésre.

 

Mit Kell Tudni a Támogatásról?

 

▪️Támogatás összege: 

Akár 300.000 Ft támogatást is igényelhet, amely jelentős segítséget nyújthat a lépcsőlift beszereléséhez.

 

▪️Igénylési folyamat: 

A támogatást az OTP-nél kell megigényelni, megfelelő orvosi dokumentáció bemutatásával.

 

▪️Eljárás időzítése:

 A támogatási eljárást a beszerelés előtt kell elindítani, utólagos finanszírozásra nincs lehetőség.

 

Ha Ön is lépcsőlift beszerelésén gondolkodik, érdemes megfontolnia a Lakás Átalakítási Támogatás igénylését. Jelentős segítséget nyújthat a finanszírozásban, és megkönnyítheti az eljárást.